Mentorschap in de lift bij IVV technieken

IVV staat voor innovatieve verwarmings- en ventilatietechnieken en is een jong bedrijf in het Genkse dat hoogtechnologische HVAC- en sanitaire projecten uitvoert voor de openbare en private sector.  De zaakvoerder Alain Mebis is, als we hem ontmoetten op het feest ‘1 jaar JOW’, een enthousiast voorstander van mentorschap. 

7/18 werknemers volgden intussen al de mentoropleiding, veelal via de Confederatie Bouw.  Het grote voordeel is dat de mentor  stilstaat bij zaken die hij anders evident vindt of die een ergernis kunnen vormen en vooral leert hoe jongeren aan te spreken. Immers het vloeken van vroeger, werkt al lang niet meer… zo getuigt Alain.  

In praktijk wordt de jongere op de werkvloer goed opgevolgd via een maandelijks overleg van de mentor, de leerling en de administratief verantwoordelijke in het bedrijf (die intussen ook zelf de mentoropleiding volgde).  Het bedrijf besloot na het bouwverlof een gepensioneerde in te schakelen, die zich nog specifieker kan toeleggen op de begeleiding en het geven van instructies aan jongeren op de werkvloer.  De zaakvoerder noemt ook het ‘dubbel-leren’ als interessant: de jongere leert de installatietechnieken van de meer ervaren werknemer, de ervaren werknemer wordt in ‘digitale’ technieken meegenomen door de jongere. Zo gebeurt het immers geregeld dat een werknemer een catalogus wil raadplegen voor een bepaald onderdeel, waarbij de jongere, via zijn smartphone, direct het benodigde vindt en de bestelling plaatst. 

In het bedrijf werken uiteraard veel technisch geschoolden. De mentoropleiding werkt aan de social skills en dat is een mooi meegenomen extra dat eigenlijk iedereen die in het bedrijf werkt wel kan gebruiken, aldus Dhr. Mebis. 

Deel dit artikel