Nieuws

Opleiding meubelstoffeerder in werkplekleren

Voka – KvK Limburg wil onderwijs en werkplek met mekaar verbinden door te starten met een opleiding “Meubelstoffeerder” in werkplekleren en duaal leren. Deze opleiding maakt deel uit van het ESF-traject “Duaal in optimale taal” waarbij Voka – KvK Limburg onderwijsinstellingen en ondernemingen wil aansporen in te zetten op kwalitatieve technische opleidingen, die jongeren in de klas én op de werkvloer kunnen volgen. In eerste instantie krijgen geïnteresseerden van 19 april tot 10 juni de kans om de opleiding Meubelstoffeerder via werkplekleren in het volwassenenonderwijs Qrios te volgen. Vanaf volgend schooljaar is het de bedoeling da deze opleiding ook in duaal leren in het secundair onderwijs aangeboden wordt.

MNM Jumpjobs

Radiozender MNM lanceerde samen met de Vlaams overheid, VOKA en diverse bedrijven een nieuw project voor werkzoekende jongeren: MNM JumpJobs. Dit project biedt jongeren zonder diploma of tonnen werkervaring de sprong naar een eerste job door ze 4 weken tot 6 maanden ervaring te laten opdoen bij een straf bedrijf.

JOW op tvl

Reportage op tvl nieuws van 4 oktober 2021

Lancering JOW-Jongeren Op de Werkvloer-

Vandaag, 4 oktober 2021, vond de lancering van JOW-Jongeren Op de Werkvloer- plaats op de werkvloer van CKS Electrotechniek te Dilsen.

Vandaag, 4 oktober 2021, vond de lancering van JOW-Jongeren Op de Werkvloer- plaats op de werkvloer van CKS Electrotechniek te Dilsen.

In aanwezigheid van alle betrokken partners van dit uniek Limburgs samenwerkingsverband tussen onderwijs en arbeidswereld werd het platform www.jow.be onthuld. Ook werd de samenwerking voor de komende jaren bekrachtigd door het ondertekenen van een engagementsverklaring.  JOW streeft hierbij naar maximale afstemming  door de ontwikkeling van een gemeenschappelijk vocabularium, een vereenvoudigde administratie en afstemming en expertisedeling mbt arbeidsrijpheid, mentorschap en duurzame integratie op de werkvloer. 

JOW.be ambieert dé referentie in Limburg te zijn voor intermediairs uit onderwijs en arbeid die jongeren omringen en begeleiden in het leren op de werkvloer. Op dit moment bundelt het platform alle bestaande informatie over en voor diverse vormen van werkplekleren. Ook inspirerende praktijken en tips en tools zijn er te raadplegen. In de toekomst zullen de verdere verwezenlijkingen van deze samenwerking via het JOW-platform gedeeld worden. Wordt dus vervolgd…

De volledige perstekst is  hier te raadplegen.