Nieuws

JOW-event 4 juni 2024: Is GenZ echt zo anders dan de andere generaties?

Uitnodiging JOW-event 4 juni: Is GenZ echt zo anders dan de andere generaties?

Project JOW (2024-2027)

Omschrijving van project JOW (2024-2027)

JOW-event: “De jeugd van tegenwoordig”… brein en leren van jongeren op de (leer)werkplek: feiten en fabels

Verslag van een boeiend JOW-event "De jeugd van tegenwoordig... Brein en leren bij jongeren op de (leer)werkplek: feiten en fabels"

Infosessie Duaal Leren: sociale verplichtingen, preventie, bescherming en welzijn op het werk

Verslag van de interactieve infosessie Duaal Leren: sociale verplichtingen, preventie, bescherming en welzijn op het werk.

Overleg met minister Brouns: de sterktes, kansen, valkuilen en uitdagingen van Duaal Leren

Een boeiend overleg over Duaal Leren met minister van werk Brouns.

Limburgse CLB-medewerkers en leerlingbegeleiders verkennen de wondere wereld van Duaal Leren

Verslag van de infosessie Oriënteren naar Duaal Leren voor Limburgse CLB-medewerkers en leerlingbegeleiders, georganiseerd door Netwerk Leerrecht en JOW.

1 jaar JOW! Feest en klankbordgroep

Op 11 oktober werd 1 jaar JOW feestelijk gevierd.

JOW op tvl

Reportage op tvl nieuws van 4 oktober 2021

Lancering JOW-Jongeren Op de Werkvloer-

Vandaag, 4 oktober 2021, vond de lancering van JOW-Jongeren Op de Werkvloer- plaats op de werkvloer van CKS Electrotechniek te Dilsen.

Vandaag, 4 oktober 2021, vond de lancering van JOW-Jongeren Op de Werkvloer- plaats op de werkvloer van CKS Electrotechniek te Dilsen.

In aanwezigheid van alle betrokken partners van dit uniek Limburgs samenwerkingsverband tussen onderwijs en arbeidswereld werd het platform www.jow.be onthuld. Ook werd de samenwerking voor de komende jaren bekrachtigd door het ondertekenen van een engagementsverklaring.  JOW streeft hierbij naar maximale afstemming  door de ontwikkeling van een gemeenschappelijk vocabularium, een vereenvoudigde administratie en afstemming en expertisedeling mbt arbeidsrijpheid, mentorschap en duurzame integratie op de werkvloer. 

JOW.be ambieert dé referentie in Limburg te zijn voor intermediairs uit onderwijs en arbeid die jongeren omringen en begeleiden in het leren op de werkvloer. Op dit moment bundelt het platform alle bestaande informatie over en voor diverse vormen van werkplekleren. Ook inspirerende praktijken en tips en tools zijn er te raadplegen. In de toekomst zullen de verdere verwezenlijkingen van deze samenwerking via het JOW-platform gedeeld worden. Wordt dus vervolgd…

De volledige perstekst is  hier te raadplegen.