Duurzame integratie Duurzame integratie

Werknemers jonger dan 25 zijn sneller geneigd om een nieuwe job te zoeken. Ze zijn vaak kwetsbaarder voor werkloosheid door de onzekere of tijdelijke contracten die ze aangaan. Tegelijk weten ze vaak nog niet zo goed wat ze écht willen doen of waar ze hun talenten kunnen inzetten, voor zover ze die al kennen.  Hierdoor gaan ze vaak (te) snel in op een werkaanbod dat niet altijd op hun lijf geschreven is.

Jongeren zonder diploma of met enkel een diploma secundair onderwijs zijn gevoeliger aan die onzekerheid. Dit leidt natuurlijk niet altijd tot een duurzame tewerkstelling. Enerzijds blijkt er niet altijd een match te zijn tussen competenties en de job, anderzijds durft de jongere wel eens denken dat het gras groener is op een ander…

Hoe voorkomen dat een jongere vroegtijdig de werkvloer verlaat?

Uit onderzoek blijken 2 factoren doorslaggevend: de stijl en aanpak van de leidinggevende en de teamsfeer.

Blijf op de hoogte via de JOW-nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De door jouw verstrekte gegevens zullen door de provincie Limburg, Flankerend Onderwijsbeleid, Universiteitslaan 1, 3500 Hasselt (de verwerkingsverantwoordelijke) worden verwerkt. Zij zullen uitsluitend worden gebruikt voor verspreiding van de nieuwsbrief. Je gegevens worden bewaard zolang je je niet uitschrijft voor de nieuwsbrief.

Voor meer info en voor de uitoefening van je rechten verwijzen wij je door naar ons privacybeleid op www.limburg.be.
Een kopie van deze info is beschikbaar bij de dienst Flankerend Onderwijsbeleid op bovenvermeld adres of kan, op aanvraag, naar jou verzonden worden. 

Partners

Deze website kwam tot stand door een bundeling van krachten en expertise van diverse partners.